Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2007

Det Rumlige Alfabet udstilles på Biennalen for Kunsthåndværk og design på Trapholt Kunstmuseum indtil 29. Juli 2007.biennalelogo.jpg

Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2007 vises på Trapholt og Koldinghus fra 4. maj til 29. juli 2007.
 
Udstillingen er Danmarks største og eneste tilbagevendende med fokus specifikt på kunsthåndværk og design. Der er her mulighed for at se de allernyeste, mest kreative og innovative værker af de bedste danske navne. Flere end 200 formgivere, det største antal nogensinde, deltager i Biennalen 2007.
 
Udstillingen arrangeres af de to museer i Kolding i samarbejde med organisationen Danske Kunsthåndværkere.
 
Udstillingen viser den meget store spændvidde i nutidens danske kunsthåndværk og design. Der er modedesign med beklædning, smykker og accessories, der er konceptuelt design med vægt på det samfundskritiske, etiske eller humoristiske, der er eksperimenter med materialer, formgivningsteknikker, mønstre og billeder, funktionelle brugsting til hjemmet og byrummet, kommunikationsdesign og bud på fremtidens formgivning.
 
Biennaleprisen
I forbindelse med udstillingen uddeles Biennaleprisen. Prisen på 100.000 kr. tildeles 1-3 kunsthåndværkere/designere, der på udstillingen viser et eller flere markante værker.
 
En kurateret udstilling
Biennalen er en kurateret udstilling og dermed et subjektivt bud på, hvad der er i øjeblikket er det mest interessante. Kuratorerne på Biennalen 2007 er lektor Lars Dybdahl og designer og kunsthåndværker Ole Jensen, begge kendte navne i den danske designverden.
 
205 formgivere har indsendt værker, skitser eller idéoplæg til bedømmelse. Blandt dem har kuratorerne udvalgt cirka 100 til at deltage i biennalen og konkurrencen om Biennaleprisen. Derudover har kuratorerne selv inviteret godt 100 designere til udstillingen.
 
Lars Dybdahl er lektor på Københavns Universitet i designteori og -historie. Han har tilrettelagt en lang række udstillinger samt publiceret talrige artikler og bøger om design, plakatkunst, arkitektur og byplanlægning. Kendt for bl.a. bøgerne “Den danske Plakat” og “Dansk Design 1945-1975” samt udstillingen “De industrielle ikoner: Design Danmark”.
 
Ole Jensen er internationalt anerkendt for sit arbejde som keramiker og designer, bl.a. for sit nyskabende service designet for Royal Copenhagen: Ole-termokanden, det kombinerede gule dørslag og skål, vippekaraflen, kopperne. For Normann Copenhagen har han bl.a. formgivet en gummiopvaskebalje og senest stellet Familia. Ole Jensen har modtaget en lang række priser og legater og er repræsenteret på museer i ind- og udland.

Biennale

Åbning
Biennalen 2007 åbnes officielt torsdag 3. maj kl. 15 på Koldinghus, derefter fortsætter åbningen på Trapholt kl. 17. Udstillingen er åben for publikum fra fredag 4. maj.

Et par fotos fra udstillingen

trapfem.jpg

trapto.jpg

Reklamer

Der er lukket for kommentarer.